Buenos Aires II

Buenos Aires II

Pokračovanie predchádzajúceho článku o Buenos Aires – v nasledujúcich dňoch sme sa poprechádzali po známom cintoríne “La Recoleta”, kde sú pochovaní slávni a bohatí ľudia, vrátane Evy Perón (Evita), za ktorou sa všetci hnali. Najprv som si nebola istá prečo, možno kvôli tomu, že bola manželkou prezidenta, pochádzala z chudobnej rodiny, sama sa vypracovala, založila vlastnú charitatívnu organizáciu, podporovala hnutie za právo žien voliť… hmmm, vlastne uz asi chápem prečo. V každom ohľade, my sme sa najprv poprechádzali a potúlali okolím a až na záver sme sa rozhodli zistit, kam sa tam všetci ženú.

V časti “La Recoleta” nenájdete len slávny cintorín, ale iné zaujímavé miesta. Mňa hneď na úvod upútala právnická fakulta so zaujímavou architektúrou.

V neďalekom parku nás prekvapila “Floralis Genérica”, moderná socha kvetiny, ktorá sa počas dňa otáčala za slnkom a postupne otvárala a zatvárala lupienky ako iné kvetinky. Venoval ju mestu argentínsky architekt Eduardo Catalano, ktorý raz povedal, že je syntézou všetkých kvetov a zároveň predstavuje nádej v znovuzrodenie každý deň pri otvorení. Nachádza sa na “Námestí Spojených Národov” (Plaza de las Naciones Unidas, Avenida Figueroa Alcorta).

Prešli sme sa aj krásnou botanickou záhradou s ružovou záhradou, ktorá sa viac podobala na veľký park. Je obľúbeným miestom na oddych, šport a… mačky.

Buenos Aires leží na hranici s Uruguajom, takže po niekoľko tisíc kilometroch sa lúčime s Argentínou a pokračujeme ďalej. Dolná polovica Argentíny – check. Vrátime sa sem ešte o dva mesiace a prejdeme si menej navštevovanú časť – zo stredu na sever slávnou cestou Ruta 40.

Ďalšia zastávka: Uruguaj. 🙂

No Comments

Post A Comment