J&B – Córdoba, Argentina

J&B – Córdoba, Argentina

Príbeh svadby Juana a Belén sa začal skromne – v Argentíne sme mali trochu problém zohnať svadbu, nakoľko už bol apríl, ktorý sprevádza chladnejšia jeseň, a s teplom skončila aj svadobná sezóna. Zo 45 mailov, ktoré Janka rozposlala sa jej naspäť ozvali až 3 hotely, že s poľutovaním už žiadne svadby neplánujú. Už keď sme strácali nádej, ozvali sa nám z Triveo Eventos ohľadom plánovanej svadby. Super! :)]]

[[Our journey took us back to the city of Córdoba, the Argentina’s second largest city. But not so quick – for this unconventional wedding, we had to wait more than 3 weeks – so we spent the time productively, working (and drinking wine) in Mendoza. In the meanwhile, we had the opportunity to document the wedding of Caro and Victor, that we shared with you last week.///Our journey took us back to the city of Córdoba, the Argentina’s second largest city. But not so quick – for this unconventional wedding, we had to wait more than 3 weeks – so we spent the time productively, working (and drinking wine) in Mendoza. In the meanwhile, we had the opportunity to document the wedding of Caro and Victor, that we shared with you last week.///Naše cesty nás teda opäť zaviedli do mesta Córdoba, druhého najväčšieho mesta Argentíny. Na túto nekonvenčnú svadbu sme si ale museli počkať vyše 3 týždňov, ktoré sme strávili pracovaním v Mendoze. Medzičasom sme mali príležitosť zúčastniť sa svadby Caro a Victora, ktorú sme s vami zdieľali minulý týždeň.

Belén a Juan sa rozhodli vziať trochu netradične – v neskorú večernú hodinu a v prítomnosti svojich priateľov. Svadba sa odohrávala v južnej časti mesta, v krásnych priestoroch Santa Barbara. Približne 300 hostí čakalo pripravené občerstvenie a pekná výzdoba plná farebných kvetov. Atmosféru príjemne dotvárala hudobná skupina. Svadba sa môže začať! 🙂

 [[Juan was greeting the guests.///Juan was greeting the guests.///Juan was greeting the guests.///Juan vítal hostí.]]  Juan vítal hostí.

Polnočný príchod nevesty a ženícha uviedla tanečná skupina krátkym vystúpením. Všetci boli vo výbornej nálade a keď Juan a Belén prišli, bolo to úplne ako keby prichádzali dve celebrity. Všetci vybrali svoje mobily a fotoaparáty a začali ihneď fotiť.

Po veľkolepom privítaní nastal čas na to najdôležitejšie – svadobný obrad. Po prečítaní pár krátkych viet z obradnej knihy Juan s nadšením súhlasil, že si vezme Belén. V tom sa ale stalo niečo absolútne nečakané – niečo, s čím som sa ešte počas svojej kariéry svadobného fotografa nestretol.

Keď prišiel čas na Belén, bolo na nej vidno, že zneistela a začala sa ostýchať… Nastala chvíľa ticha. Tú po niekoľkých sekundách prerušil až Juan s mierne šokovaným: “Belén!?”

Belén zo seba nakoniec dostala svoju odpoveď na najdôležitejšiu otázku v jej živote. A odpoveď všetkých zarazila!

“Nie, nevezmem. Jednoducho nemôžem v tomto vzťahu pokračovať!”

Celá sála ostala s zatajeným dychom. Celá, až na Juana a Belén, ktorí po chvíli presviedčania upadli do zúrivej hádky.

Janka pohotovo začala robiť video, krátky kúsok sa jej podarilo zachytiť. Pripájame teda aj video, aby ste si to vedeli predstaviť.

Vyzeralo to tak, že sa svadba skončila. Oddávajúca rezignovala a odkázala hosťom, aby sa teda rozišli, lebo ona tu už nemá čo na práci. Ale tento neuveriteľný večer mal ešte jedno prekvapenie prichystané.

Neskutočné sa stalo skutočnosťou a ako v hollywoodskom filme sa Juan Simón, svedok ženícha, rozhodol vyznať city svedkyni a priamo pred všetkými ju požiadal o ruku!

A svedkyňa Abril povedala áno. Stíhate? Lebo ešte stále to nie je všetko. 🙂

Keďže všetkých svojich priateľov tu už mali, Juan Simón navrhol, aby sa teda zobrali tu a teraz a svadba môže pokračovať. Abril namietala, že tu predsa nemajú svoje rodiny, ale Juan Simón oponoval, že pre rodinu urobia malú komornú svadbu v kostole a predsa nevyhodia peniaze, ktoré ich priatelia investovali do organizácie tejto svadby.

Abril nakoniec súhlasila, s požehnaním oboch už-bývalých-budúcich-mladomanželov.

Ak si v tomto momente už hovoríte, že to snáď ani nemôže byť pravda, že to znie ako vystrihnuté z telenovely – napriek faktu, že Argentína je známa produkciou telenoviel – máte pravdu. Svadba nebola pravá.

Vitajte na falošnej svadbe. 🙂

Falsa boda

La Plata, Argentína. Skupinka piatich kamarátov si uvedomila, že už veľmi dlho neboli na svadbe svojich priateľov… vlastne, na žiadnej svadbe.

A práve táto myšlienka ich priviedla k zrodu ich úžasného nápadu – prečo si nezorganizovať vlastnú svadbu, na ktorú budú môcť prísť a zabaviť sa. So všetkým ako sa patrí, nahodiť sa do gala, tancovať do rána pri dobrej hudbe a vynikajúcom jedle, spoznať nových ľudí a nemusieť sa ani trápiť so svadobnými darmi.

Krajinu si vybrali dobre – v Argentíne výrazne klesá počet svadieb – keď porovnáme rok 1990 a 2014, tak v samotnom hlavnom meste Buenos Aires klesol na polovicu, rovnako sa posúva vekový priemer, kedy sa páry sobášia a taktiež stúpa počet registrovaných partnerstiev.

V roku 2013 tak chalani z Triveo Eventos zorganizovali prvú “falošnú svadbu” – Falsa Boda. Event mal až nečakane veľký úspech a lístky sa rýchlo vypredali. Ich falošná svadba sa stala hitom a projekt bol medializovaný nielen v celej Argentíne, ale aj vo väčšine svetových médií, nevraviac o sociálnych sieťach. Na ich svadbách sa už zabavilo niekoľko tisíc ľudí, ktorí prišli z rôznych dôvodov – či už len sa zabaviť a spoznať nových ľudí, alebo naozaj si pozrieť svadbu, ktorých počet ubúda.

Boli takí populárni, že ich dokonca zavolali do Moskvy, aby tam tiež zorganizovali “Falsa Boda”. 🙂 Ako to teda bolo naozaj v prípade našej svadby v Córdobe?

Úplne všetko bolo dopredu pripravené a naplánované. Ďen dopredu sa José, Belén a ich svedkovia – v skutočnosti najatí herci, stretli a dohodli sa na presnom dianí. Skúšali sa šaty, natáčali sa videá na sociálne siete o tom, ako sa spoznali, dolaďoval sa prvý tanec… Jednoducho do detailov pripravené 🙂

Rovnako si pred svadbou spolu s art directorom prešli a vyskúšali obrad a celkový priebeh svadby. Nič neostalo na náhodu 🙂

 [[Left: Art director, Right: Joaquin from Falsa Boda and in the middle - actors.///Left: Art director, Right: Joaquin from Falsa Boda and in the middle - actors.///Naľavo art director, vpravo Joaquin z tímu Falsa Boda a uprostred herci.]]  Naľavo art director, vpravo Joaquin z tímu Falsa Boda a uprostred herci.

 [[The actors were really convincing. :)///The actors were really convincing. :)///Herci miestami hrali naozaj presvedčivo. :)]]  Herci miestami hrali naozaj presvedčivo. 🙂

Naspäť však k samotnej svadbe, ktorá už pokračovala pokojnejšie 🙂 Po obrade nasledoval prvý tanec a zábava až do skorého rána.

Tu je asi najsilnejšia stránka “Falsa boda” – ľudia sa vynikajúco bavili, spoznávali navzájom a celkový pocit som mal naozaj ako na reálnej svadbe. 🙂

 [[No wedding could be complete without a bouquet toss.///No wedding could be complete without a bouquet toss.///Hádzanie kyticou nemohlo chýbať.]]  Hádzanie kyticou nemohlo chýbať.

Gaston, Joaquin, a celý tím Falsa Boda – chceme sa vám úprimne poďakovať za možnosť zažiť si niečo tak výnimočné, ako je falošná svadba 🙂 Za vašu profesionalitu, komunikatívnosť a zodpovednosť. Ale samozrejme najviac za kamarátsky prístup… a odvahu ochutnať Slivovicu. 🙂

Dovidenia na ďalšej, tentokrát už reálnej svadbe. 🙂

3 komentáre

Post A Comment