A&O – La Paz, Bolivia

A&O – La Paz, Bolivia

Vitajte v Bolívii 🙂 Po niekoľkých týždňoch strávených v hlavnom meste Sucre (inak málo známy fakt, väčšina ľudí považuje za hlavné mesto La Paz) sme sa presunuli do La Paz, najväčšieho mesta v Bolívii. Článok o samotnom neskutočnom meste príde neskôr, tak teraz o svadbe. Po neúspešných pokusoch vo zvyšku krajiny sme kontaktovali snáď všetky známe svadobné salóny a priestory, kde organizujú svadby – a oplatilo sa 🙂 Ozvali sa nám z dvoch miest a prvá svadba bola v priestoroch El Alamo Blanco, hneď ďalší víkend.

Stretli sme sa s Eduardom a Paolou u nich doma, aby sme prebrali podrobnosti svadby a dohodli sa, kedy sa stretneme. Obaja sú veľmi príjemní a priateľskí, bolo na nich vidno, že majú všetko pripravené a zorganizované nakoľko už majú niekoľkoročné skúsenosti. V južnej časti La Paz, približne 10 km od centra majú krásny pozemok s veľkou záhradou a menším domčekom, ktorý je prispôsobený na organizovanie rôznych eventov. Ponúkajú kompletný balík, vrátane cateringu, obsluhy, prenájmu vonkajších stanov, inventáru, hudby, výzdoby, všetkého na čo si len spomeniete.

Ešte jedna príjemná skutočnosť – keďže v júli majú v Bolívii sezónu sucha, po zotmení je síce chladno, ale počas dňa veľmi príjemne a môžete sa na 100% spoľahnúť, že nebude pršať, paráda 🙂 Popravde, počas našeho 1,5 mesačného pobytu v Bolívii pršalo len raz – aj to na 5 minút.

Ana & Omar

Na svadobnú výzdobu si vybrali netradičnú čierno-modrú kombináciu s bielymi ružami, ktorá pôsobila veľmi elegantne.

    

Pri príchode hostia dostávali odznačiky s iniciálkami snúbencov a na pozadí boli farby mesta La Paz (16. júl je výročie mesta La Paz, pretože sa od tohto dátumu v roku 1809 datuje začiatok La Paz revolúcie, ktoré viedlo k dočasnému oslobodeniu sa od Španielska a deklarácii nezávislosti).

Ako predjedlo nemohli chýbať tradičné bolívijské salteñas a boli vynikajúce, zatiaľ najlepšie v celej Bolívii 🙂 Sú veľmi podobné empanádam, len majú iný tvar a mierne odlišnú plnku a spôsob výroby.

   

   

Obrad bol naplánovaný na 12:00, najprv bol cirkevný a po ňom nasledoval civilný. Počas cirkevného obradu vyzval oddávajúci novomanželov, aby spoločne naplnili vázu s dvoma rozdielnymi pieskami, ktoré sú pred nimi a znázornili tak, že budú nerozlúčiteľní po zvyšok svojho života.

Na civilnom obrade, ktorý nasledoval hneď po cirkevnom, oddávajúca vyzvala svedkov, aby si dali doslova ruku na srdce a čestne prehlásili, že nevedia o žiadnych okolnostiach prekážajúcich ich manželstvu.

Nemohol chýbať prvý tanec, spoločné krájanie torty, či hádzanie kytice a podväzku, ktoré nasledovali neskôr.

Pri poslednom tanečnom kole si hostia zatancovali na tradičnú bolívijskú hudbu.

Ana a Omar, prajeme vám všetko dobré do spoločného života, gratulujeme k nádnernej svadbe a hlavne ďakujeme, že ste nás prijali a dovolili nám prežiť s vami tento krásny deň. Cítili sme sa veľmi príjemne a poctene 🙂 Bolívia nám určite ostane v srdciach ešte dlho po našom odchode.

Veľká vďaka patrí aj agentúre El Alamo Blanco – Paola a Eduardo, ďakujeme vám za vašu profesionalitu, láskavosť a priateľskú ruku, nebyť vás dvoch, nikdy by sme tento krásny deň nezažili. Obrovská vďaka vám obom 🙂 A pre Paulu – ak niekedy pôjdete navštíviť sestru do Prahy, ste u nás v Bratislave vítaní, je to kúsok. 🙂

2 komentáre
  • Eduardo Ayoroa
    Posted at 01:32h, 22 júla Odpovedať

    Que bellas quedaron las fotos!!!!! Muy buen trabajo…. agradecidos de que visiten nuestro País – Bolivia

  • Yandira
    Posted at 04:51h, 22 júla Odpovedať

    Excelentes fotos!!! Felicidades Eduardo y Paola!!!!! 😀

Post A Comment