S&D – La Paz, Bolivia

S&D – La Paz, Bolivia

Naša ďalšia svadba sa odohrala hneď nasledovný víkend po svadbe Omara a Anny. Veľmi milo sa nám na začiatku ozvala Grace, ktorá vlastní krásne priestory Los Duendes, že sa u nich chystá svadba, ktorá by sa nám mohla páčiť. Po stretnuti s Grace sme sa rozhodli zdokumentovat svadbu Sergia a Daniely a tak sme si radi predlzili pobyt v Bolivii.

Grace sa celý čas starala o plynulý chod príprav, obradu a hostiny. Využili naplno potenciál krásnej veľkej záhrady, na ktorej boli rozmiestnené rôzne dekorácie, ktoré upútali a zabavili čakajúcich hostí. Zároveň sa jednotlivé obrady konali na rôznych miestach. Civilný v ovocnom sade a cirkevny, o par hodin neskor, v altánku. Keďže sa civilný obrad odohrával okolo poludnia, boli pre hostí pripravené krásne farebné slnečníky.

Po obrade nechýbalo spoločné symbolické sypanie piesku, symbolizujuce nerozlúčiteľnosť páru v manželstve, úprimná modlitba a na záver hostia hádzali lupienky kvetov na mladomanželov.

Čakanie na civilný obrad si skrátili spoločným fotením a chutným občerstvením. Potom nasledoval prvý tanec a prípitky.

Po dojemných prípitkoch plných lásky, prianí a dobrých rád sme sa presunuli do altánku, kde sa odohrával cirkevný obrad. Menšia zaujímavosť ohľadom svadby v Bolívii – ak chcete mať cirkevný obrad, vždy musí nasledovať (alebo predchádzať) aj ten civilný – takže obrady musíte mať dva separátne. Nedá sa proste podpísať papier navyše pre štát. 🙂

Ako predjedlo nemohli chýbať tradičné salteñas.

Na hostí počas večera čakali viaceré prekvapenia. Hneď prvým bolo prekvapenie aj pre mladomanželov od Danielinho brata, ktory svojim spevom sprevádzal baletné vystupenie. Všetkých hostí dokonale uchvátili.

Neskôr hostí zabavili mladomanželia a družičky s družbami pripraveným tanečným vystúpením, ktore začalo necakane, takzvaný flash mob. Pozornosť hostí upútali rozbitím pohárika a potom sa to cele spustilo – a začali sa pridávať ďalší a ďalší účinkujúci. Svojim vystúpením tak plynulo prešli do tanečnej zábavy.

Samozrejme nechýbalo spoločné krájanie torty (bola vynikajúca, v Bolívii rozhodne vedia ako sa pečú svadobné torty), hádzanie kytice. Ženích hádzal svoje svadobné pierko, pred ktorým všetci slobodní muži radšej utiekli 🙂 Nakoniec sa však našiel jeden smelý mladik..

Na zaver večera si nevesta Daniela pripravila pre Sergia jednu pieseň, počas ktorej ju sprevádzal aj jej brat. Spievanie majú tuším v rodine.

Drahá Daniela a Sergio, z celého srdca vám úprimne želáme, aby ste boli po zvyšok svojho života štastní a zamilovaní minimálne tak, ako v tento krásny deň. Ďakujeme, že sme mohli byť jeho súčasťou.

Naše úprimné ďakujem patrí hlavne Grace z Los Duendes, ktorá neváhala a ozvala sa nám na našu ponuku svadobného fotenia a snažila sa nám pomôcť zohnať aj tradičnejšiu svadbu(Quechua, Aymara). Veľmi pekne ďakujeme, bola naozaj radosť a potešenie s tebou spolupracovať. Dúfame, že sa nevidime naposledy, ale aj v Európe, kde si srdečne vítaná. 🙂

2 komentáre
  • Daniela Picolominy
    Posted at 14:13h, 08 augusta Odpovedať

    Realmente hermosas fotografías tomadas por Ivan! Pudo capturar la esencia de cada momento maravilloso de nuestra boda, para que todos conozcan como se celebran las bodas en mi país!

  • Grace Pinto
    Posted at 02:28h, 15 novembra Odpovedať

    Gracias a Wedding Travellers por elegirnos. Lindas fotos!

Post A Comment