Argentina – East Coast III

Argentina – East Coast III

Playas Doradas

Po posledných dlhých presunoch sme potrebovali niekde na chvíľku zakotviť a oddýchnuť si. Na mape ma upútalo mestečko s lákavým názvom Playas Doradas (zlaté pláže), bolo tám aj pár kempov, tak sme si nejaký vybrali a nepohli sa odtiaľ štyri dni. O jeden deň trošku dlhšie ako sme plánovali, lebo jediný bankomat bol bez peňazí a nejako im trvalo ho doplniť, klasické maňana, maňana, až sme nakoniec zamenili pár dolárov.

Balneário El Condor

Balneário El Condor, prímorské mestečko známe najväčšou kolóniou papagájov na svete – na krátkom 12km úseku pobrežia ich žije až okolo 200 tisíc. V meste ich uvidíte sedieť na elektrických kábloch ako holuby, robia aj rovnaký bordel, chvíľu sme sa čudovali, prečo na tejto časti ulice nikto neparkuje… Robia aj poriadny hurhaj :). Pobrežie je lemované útesmi, ktoré sú plné hniezd a skrýš týchto zelených papagájov s červeno-žltými bruškami. Značne väčší hluk robia aj keď sa začnete hýbať, len smelo, my sme sa dlho zabávali.

Tandil

Od Buenos Aires nás delilo posledných 300 km, tak sme si urobili poslednú zastávku v meste Tandil, ktoré bolo plné zelene. Ivana očarilo rozhodne viac ako mňa, naozaj pekné, zelené, kľudné, čisté, počas dňa trošku vymreté, ráno behuchtiví argentínčania, ale inak nuda, tešila som sa už do Buenos Aires a zle som sa vyspala.

Uvidíme sa nabudúce v nádnernom Buenos Aires, Paríži Južnej Ameriky 🙂

No Comments

Post A Comment